TOPP 3 TIPS Måla med akvarell

February 16, 2017

Kära ni, jag tänkte dela med mig lite av det jag lärt mig av erfarenheter när det gäller att teckna och måla i en serie av TOPP 3 TIPS. Är det något du önskar så fråga bara på! Här kommer nr 2 i serien. Måla med akvarell.

 

 

TIPS NR 1:  

Ha tillräckligt tjockt akvarellpapper, helst 300g  det kan hålla mer vätska och blir inte grådassigt och prickigt. Det finns olika sorter med olika gräng (bucklighet) det är en smaksak vad man gillar. Det viktigaste är att pappret är gjort för att måla vattenfärg på och att det inte är för tunnt. 

 

TIPS NR 2:

Använd sjukt mycket vatten!!! För lite vatten för att färgen inte "rinner" smidigt, det blir "vitremsigt" och inte så snyggt. Det härliga med vattenfärg är hur det rinner och dansar ut över pappret, hur det gör jobbet självt och skapar fantastiska skiftningar. Man kan alltid hämta upp vatten genom att torka sin pensel eller ta en bit hushållspapper. 

 

TIPS NR 3: 

Använd olika stora penslar, var inte rädd för att använda stora penslar, de kan hålla mycket mer vatten och ger ett bättre färgflöde, är du lätt på handen så kan du måla smala streck med en stor och spetsig pensel. Använde den stora penseln först och måla ett ljust lager med mycket vatten, ta sedan mindre penslar för detaljer när färgen torkat. Eller skapa sammanblandningar genom att måla när ytan är halvtorr... 

 

Åh det finns så mycket att säga, så mycket att berätta, jag får prata mer om det här i ett senare inlägg! 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Utvalda inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Senaste inlägg

January 31, 2017

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök efter taggar
Please reload

Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square